[ПУБЛИКАЦИИ ] 28 September, 2009 11:03

     Днес станах свидетел на неприятна случка. Вече бях пресякла улицата на път към Морската градина във Варна, когато зад мен се чуха разправии, клаксони, силни мъжки викове и отчетливи псувни през отворените прозорци. И всичко това, току пред майка с количка с бебе и по-голямо момченце. (Това, че на всички участници нито за секунда не им мина през ум да дадат предимство на майката с децата, не е изненада, нали?) Случката явно впечатли 8-9 годишното дете и попадна на плодородна почва, защото след това то продължи да повтаря: майка му, майка му...  (More)

[КРАТКИ МАЙЧИНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ ] 23 September, 2009 00:06

  

     Толкова се вдъхнових от подбудителя на предния ми пост, че дори измислих свое нещо в подобен стил - кратък, но логически пъзел за решаване от дъщеря ми, когато утре извади кутията си със закуска за междучасието. (Да не говорим, че дори пиша в два поредни дена - наистина ще да съм вдъхновена:) (More)

[КРАТКИ МАЙЧИНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ ] 21 September, 2009 21:34

 

    Понякога майката се радва на нещо повече от детето, за което по принцип е правено това нещо от майката...

    Понякога майката изяжда това нещо, което не е изядено от детето, за което по принцип е правено това нещо... При нас това се случва често. Е, здраве да е...:)

 

 

    Този мустакат Крокотак е видян и вдъхновен от едноименния сайт, на който - разбира се - и ние сме фенове. И няма как иначе - там има толкова шарени красоти, идеи за занимания на децата, игри, шаблони за принтиране и оцветяване, изрязване, решаване и всички подобни действия, спасяващи ги от алтернативи като гледане на телевизия до зомбиране, дърлене с другарче и избесняване от скука... В предстоящите месеци това ми звучи като незаменимо.

   С две думи, браво и благодарим, Крокотакчета добри:)

[ИСТИНАТА ЗА ...! ] 16 September, 2009 17:03

      КАКВО СИ ПРЕДСТАВЯМЕ? Oоо, първата ни семейна почивка всички заедно! Не ние сами, не Голямата досада на почивка с баба си и дядо си, не Малката досада, зарязана докато ние тримата пътуваме, не - този път сме четиримата заедно. Жес-то-ко! И тъй като ние - морските хора - ходим на плаж всеки ден след работа, в отпуските обичаме да почиваме на планина, през късната пролет или ранната есен. И така, последният уикенд преди 15-ти септември, пред пред-училищно, ще се метнем на синята фурия и ще отпрашим към семейната идилия, безгрижния живот и вечното щастие, пък дори и само за два дена.

      А КАКВА Е ИСТИНАТА? Наистина жестоко, хех.  (More)

[КРАТКИ МАЙЧИНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ ] 03 September, 2009 23:55

    

    Тия дни с една добра моя онлайн приятелка имахме интересна дискусийка. 

    Тя беше летяла с парапланер и разказваше, ние четяхме захласнати. Аз реших да подразня аудиторията, като се тюхках как на морето нямаме такива баири и задължителен вариант е да се качваме, облечени направо с неопрен - пък където се при...морим, така де.

    Тя обаче не се върза и ме пита:  "Меми, ти кайтсърфинга за нищо ли не го броиш? А,а,а? " 

    А, броя го, бе - как - от него владея най-добре уейк стайл, уейв райдинг, фриистайл и малко по-слабо - джъмпинг и круизинг...         

   Достойният отговор беше: "Меми, скицо, защо пропусна лежинг на плажинг и пиинг биринг? Това са си основни стилове:) "

          Защото, Рали, това бяха основни стилове преди. А  след са главно кросинг афтър дребосинг, излагасинг пред чужденчасинг и пиинг на пълно с пясък и мидички кофидринк!

 
   Ех, ех...
 
 


Stop