[КРАТКИ МАЙЧИНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ ] 29 October, 2009 23:36

       Децата и страшните неща

     Не си падам по страхотии. Не толерирам често безгласното приобщаване на децата ни към тях. Побеснявам и се мятам към дистанционното при началото на трейлър на доста кървав и мистичен тв сериал (който иначе аз гледам, много ясно), прокраднал се по време на съботния сутрешен детски блок. Ядосвам се на започващата веднага след края на „Лека нощ, деца” безумна реклама, която унищожава със замах успокоителния ефект от Сънчо. Не допускам „глупави” детски филми, които не са точно глупави, а безобразни. Не мога да разбера родители, които казват: Е, той в началото се страхуваше и сънуваше кошмари, но после свикна. А?!? / познато още като WTF?!?/  (More)

[ИСТИНАТА ЗА ...! ] 20 October, 2009 21:30

     

     КАКВО СИ ПРЕДСТАВЯМЕ? Да се преместим в нов апартамент в централен квартал  на Варна близо до Морската градина, до офиса и въобще до всичко? С малко (и все още неизнервени от нас) съседи, с нови мебели, които ние сме си избирали, с минималистична подредба, както ние искаме и с мечтаната библиотека - стена? С двуетажно детско легло и огромно легло в спалнята? Дори с подземна гаражна клетка за каляската? Ммммечта! Да, да и да!

     Е, продадохме стария преди да е готов новия, но какво са 2-3 месеца при родителите ми пред тази перспектива?  (More)
[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 15 October, 2009 09:46

 

   Ето какво пише любимият ми Друнвало Мелхизедек* по повод климата днес:

   „Тук ще разгледаме само четири или пет от проблемите на Земята, макар че в момента се разиграват много различни сценарии. Ако дори само в един от тези сценарии нещо се обърка, всичко живо на Земята ще загине окончателно. Днес всички те са на ръба – въпросът е само кой от тях ще поддаде пръв. И ако само една от системите изчезне, всички останали ще я последват и на Земята повече няма да има човечество. Това ще бъде нашият край и ние ще свършим като Марс или като динозаврите. Не много отдавна, в началото на ХХ век, на Земята е имало 30 милиона живи организми – 30 милиона различни форми на живот. През 1995г бяха останали 15 милиона. За да се създадат тези живи форми, са били необходими милиарди години и само за няколко мига – някакви си сто години – половината от живите същества на нашата мила планета изчезнаха. Сега на различни места в света измират по 30 в секунда.  (More)

[ХАЙДЕ СТИГА С ТЕЗИ БЕБЕТА! ] 13 October, 2009 15:10

 

        Още една блог игра, която отдавна се върти. Аз съм я попреглеждала, но не съм очаквала, че чак сега ще ме сполети:) 

       Еех, еех... Ако не ме беше поканил чудесния човек Венци-fen, сигурно нямаше и да я попълня (упс, клише!). Но тъй като на него не мога да откажа (така си е, но още едно!), ще я драсна, пък да видим ще има ли допълнителни въпроси. То и без това прочитането на нещо такова няма особена стойност, също като прочитането на дневния хороскоп - отразяваш и веднага забравяш :) Поне ако имаше някакви обяснения - да се захили човек на някоя глупост, пък то... 

        Е, хайде, няма що... :) (More)


Stop