[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 21 February, 2010 14:41
Липсващи животоспасяващи лекарства за онкоболните деца
 
     Ето че мина цял месец в писане на писма, търсене на информация по темата, бързо увеличаване на фейсгрупата и опити да привлечем правилното внимание. Уви! Медиите и общественото пространство са пълни с разни мекотели, цигари и новини, че чиновническите заплати щели да се вдигнат с 15% - все неща, които нас толкова ни радват, така дето ние пляскаме с ръце, тропаме с крака и викаме "браво"! 
 
     Срам и позор!   (More)
[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 14 February, 2010 14:58
 
Липсващи животоспасяващи лекарства за онкоболни деца

    

    Ок, минаха три седмици без да се откажем, но и без кой знае какъв реален резултат. 

     А. Какво е направено от членовете на групата през изминалата трета седмица:

- Изпратено е ОТВОРЕНО ПИСМО до Президента, до Министър Председателя, до Министъра на Здравеопазването, до Директора на Дирекция "Национална лекарствена политика" на Министерство на Здравеопазването, до Директорите на регионалните болници с детски онко-хематологични отделения (в София, Пловдив и Варна), до Омбудсмана, до всички граждани и до медиите.   (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 08 February, 2010 22:53

Липсващи животоспасяващи лекарства за онкоболни деца

    Изминаха точно две седмици, откакто се разбеснях и започнах да пиша на когото ми падне - първо хаотично, след това малко по-смислено, накрая - дори резултатно! Първо започнаха да ми отговарят от медиите, след това от неправителствените организации, но от институциите с всичките им отдели по протокол и връзки с обществеността - нищо. Е, все пак, коя съм аз - че те ако отговаряха на всяка мушичка, а не се занимаваха само с едри риби - че как тогава щяха да си заработват заплатите и премиите, м?  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 03 February, 2010 22:46

 

Липсващи животоспасяващи лекарства за онкоболни деца

 

    Измина седмица, откакто започнах да пиша на институции, медии и сдружения по повод изчезналите от началото на годината задължителни лекарства за децата, които се лекуват или възстановяват от рак. Нали разбирате - деца/рак - недопустимо словосъчетание. Деца, които няма как да се лекуват от рак, защото държавата не е осигурила нужните лекарства дори на територията си. Още по-недопустима ситуация.

    Не съм проверявала как е в другите европейски страни, но вие как мислите?  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 02 February, 2010 23:59

     Включвам се на опашката на карнавала по покана на Бу.

     Мога да бъда много кратка, като кажа, че е защото жените можем всичко.

    Обаче, понеже знам, че няма да сте доволни, мога и да бъда по-многословна.  (More)


Stop