[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 23 March, 2010 02:25

 

Липсващите лекарства за онкоболните деца

     Знаете ли, има ефект. Ефектът на пеперудата, както казват две мои приятелки, едната тук, а другата - в силен материал по темата, който подготвя за сп. Жената днес. Ефект има, но е по-плах, трудно постижим и бавен, отколкото ни се иска и отколкото е нормално в европейска държава. Ама не просто европейска, а от онези, хубавите, от Евросъюза. През цялото време ми се вижда неестествено да сме в ЕС, сега - още повече. Що за Евросъюз е това, щом България е в него?! ;)  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 10 March, 2010 07:45
Липсващите лекарства за онкоболните деца

 

     Ще си кажа, всичко ще си кажа.

     I. Журналисти.

     През изминалата седмица и половина писах пространни писма с всички линкове на:

1. Иван Бедров и блога му;

2. Маргарита Михнева и "Неудобните";

3. Валя Ахчиева и "Открито";

4. Иво Инджев и блога му;

5. Лили Войнова и Дневник

6. Миролюба Бенатова и БТВ (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 06 March, 2010 18:01

 

               Проф. д-р Мила Власковска, ресорен здравен заместник министър, отговарящ за изхвърлянето от Позитивния лекарствен списък на двата животоспасяващи медикамента, спасяващи и поддържащи деца, лекуващи се от лимфоцитна левкемия.

 

    Поводът: лицензирането на препарата за лечение на рак Антималигноцит в България.

    Предисторията: Екипът на Сеизмограф от дълго време работи по изясняване на случая, прави опити за повече яснота, и това е "пореден, може би последен" такъв. Адвокатът на Продан Христов предлага да се използва една клауза в законите, според която може да се правят клинични опити с доброволци в продължение на 1 година и тогава МЗ и ИАЛ да решат дали да задвижат процедурата с лицензирането, или да я откажат.

    Развитието: Власковска Ехидната Усмивка надмина себе си по мазнота и лицемерие. (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 01 March, 2010 02:14

  Липсващите лекарства за онкоболните деца

     Направо не знам как да започна. Резултат има, но е основно от наша страна. След пет седмици продължаваме да обсипваме институциите - като съвсем не се ограничаваме само тези, свързани със здравепогазването*, напротив - с писма, запитвания, жалби и законно искане на информация по въпроса. 

     Нищо. Освен онзи далечен плах опит за връзка от страна на PR експерта на МЗ - Христина Лачева и нелюбезното писмо от шефа на Лекарствена политика д-р Платиканова, с цел да отклони вниманието ни от скромната си персона, друг отговор просто няма.  (More)


Stop