[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 25 April, 2010 15:26

 

Тази седмица отбеляза ключов успех на каузата! Да, да! Категоричната подкрепа, решителните действия и най-после така необходимата тежест дойдоха от институцията на Омбудсмана: 

 
 
.

 

С дата 19 април 2010 - точно седмица след проведената сериозна дискусия под неговата егида - излезе острата му позиция по въпроса за безплатните лекарства за децата с левкемия и мукополизахаридоза.  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 21 April, 2010 17:10
 
.
 
 
 
[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 19 April, 2010 15:42

 

Липсващите лекарства за онкоболните деца

 

След три месеца опити за алармиране на чиновници, обществено мнение и медии, най-после можем да се похвалим с някакъв съизмерим напредък на каузата. Нее, не е това - безплатни  лекарства не са осигурени, намират се в страната с променлив успех, родителите си ги заплащат като попове, а лекарите предпочитат да си траят, защото дори и техните места са проветриви, особено напоследък. Не, имам предвид напредък по отношение на институциите в лицето на Омбудсмана г-н Гиньо Ганев и съда, осъдил в полза на онкоболен пациент, както и медиите, главно в лицето на Капитал.   (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 17 April, 2010 17:04

Кауза до каузата, майно льо...

Не, съжалявам, не е за животни, пак е за ...хора, пфу! И то хора, почти толкова безпомощни и нуждаещи се от зряло и човешко отношение, колкото децата. Чужденците в България, попаднали поради една или друга причина в Дома за чужденци (за по-кратко 'концлагера')  "Бусманци". Чужденците, които са точно като мен и теб, само дето по някаква причина са се оказали оплетени в съвременните бюрократично-институционални паяжини с претенции за някакви граждански права и свободи. Е, след като мернах при Светла Енчева тази история, вече не можех да продължа по-нататък в Блогосферата, както друг път, с намерението да задълбая, когато имам повече време и сили и за това. Вече не.  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 06 April, 2010 15:41

 

Липсващите лекарства за онкоболните деца

 

     Забравете заигравката със заглавието. Изобщо не е приятно, нито забавно.

     В началото си мислех, че всичко ще приключи много бързо. Мислех, че хората от МЗ ще плеснат изненадано с ръце, ще се извинят и безпрекословно ще поправят пропуска си. Веднага.  (More)


Stop