[КРАТКИ МАЙЧИНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ ] 21 September, 2010 04:18

 

   Откакто голямата ми дъщеря ходи от ...колко?... четири дни на училище, много взе да ми знае устата на тази тема. (Да, да, разпознавам типичния бг синдром 'след дъжд качулка', винаги в последния момент и т.н. И аз все още се уча:) Сега всеки опит за въздействие или промяна ще е труден и отложен поне с година, гадост).

   Покрай началото на поредната учебна година логично се засилиха обсъждания, статии и размисли. Оказа се - ха, каква изненада! - че имам готово, завършено  мнение и по този въпрос. Ще го разберете накрая на този текст.

 (More)
[ИСТИНАТА ЗА ...! ] 13 September, 2010 09:40

 

   КАКВО СИ ПРЕДСТАВЯМЕ? Вярно, важен избор е, не точно като този къде да отидеш на почивка на планина (тази година - Рибарица!;), но все пак е един от поредицата важни избори, свързани с децата. Все ще преминем и през него, нали?

   А КАКВА ВСЪЩНОСТ Е ИСТИНАТА? Когато имаш да изпращаш в една година два 'заека' - един в училище и един в детска градина, се стараеш да си съхраниш психиката и здравия разум, като същевременно се опитваш да не пропуснеш нещо важно. Когато бъдещият първолак ходи на предучилищна в кварталното училище, някак си избора за него е предопределен. Поне не се сетих за този избор чаак до последните дни на месец май (както късно разбрах, записването трябваше да стане до 1ви юни, като можеш да депозираш оригиналното свидетелство за завършен предучилищен клас само на едно място, егати!).

 (More)

Stop