[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 28 October, 2010 03:27

 

   Всъщност, ако трябва да бъда честна със себе си и с вас - аз съм до тук.

   В момента наблюдаваме и сме част от повсеместен геноцид срещу масата българи (с малки, но силни и недопустими изключения). За съжаление този геноцид не подминава и децата. Аз се учудвам, че дори и за тях реакцията е малка, недостатъчна, и точно затова - безсилна. С изключение на някои активисти-единици, на някои журналисти-единици и някои родители-единици, на някои НПО-та -единици, другите мълчат.

   Къде са хилядите родители, загрижени за здравето, образованието и средата на живот на децата си? Къде са лекарите, загрижени за добруването на пациентите си (а не за работното си място, вътреболничната конюнктура, заплатата, близката си пенсия...)? Къде са пациентските организаци, които дори не подкрепят плахия лекарски протест!? Къде са силните професионални организации, които да бранят интересите на работниците? Къде са гордите  пенсионери, борещи се за правото си на достоен живот? Къде са непримиримите студенти, които скачат при най-малкото посегателство срещу правото им на съвременно образование?

 (More)
[ПУБЛИКАЦИИ ] 23 October, 2010 17:35

 

   Публикувам това не толкова, за да се хваля (хайде, бе?), а за да опровергая някои неточности и липси в интервюто, което дадох за ноемврийския брой на сп. Моето дете, заедно с останалите под заглавието "Майки за четене". Ей ни на:

 (More)
[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 15 October, 2010 02:09

   Еей, добре че е Блогосферата на Az.jenata и по-специално Жюстин, че да се светвам и аз за всички хитри и хубави неща, в които може да се включва един блогър. Blog Action Day 2010? Че как без мен! Регистрирах се, подписах петицията и сега слагам линк.

   Жюстин наистина е приложила интересни факти, свързани с темата за тази година - водата. Хм хм... Гадост. 1500 литра вода за производството на всяка шъртка? WTF?? Егати разхищаващите животни, дето сме...

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 14 October, 2010 14:29

 

   Ехо, каузата ни е жива и дори търпи развитие. Ето какво: преди месец с мен се свърза г-жа Евгения Адърска от АПОЗ /Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, част от НПО/. Аз се бях обърнала към тях още в самото начало, разбира се, но досега АПОЗ бяха по-скоро пасивни. Когато Жени ми се обади сега каза, че следи развитието на групата и има с какво да помогне. Е, отидох до София и се срещнах с нея и с нейн експерт по лекарствена политика. Общо взето казаха, че в МЗ нямат потенциал да оправят повсеместните каши (хайде, бе!) и няма да променят нищо, ако не получат някаква (в приемлив за тях вид) помощ. И това беше още по времето на скоропостижно изчезналата от хоризонта, злополучно изгрялата и изгаснала звезда - Млечната Кралица...

 (More)
[КРАТКИ МАЙЧИНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ ] 06 October, 2010 14:48

 

    От днес съм горд член на Български Активистки Алианс, благодаря!

 (More)

Stop