[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 20 December, 2010 03:44

 

   Като се поотдалечих малко от темата за липсващите лекарства, си дадох по-ясна сметка за резултата. Резултат от годината има! Ако проследим хронологично събитията, се откроява последователност от взаимносвързани действия, едно след друго, едно от друго... Категоричният извод е, че ефект има! Ефект от всяко активно действие към по-добър живот в България има, макар и бавен.

   Значи, гледайте какво е станало:   (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 16 December, 2010 07:36

 

   Напоследък съм станала голям активист, знаете. Не защото си нямам друга работа. Не защото обичам да ми се поподиграват тайничко, а и не толкова. Не защото ми харесва да съм център на нечие (нелюбезно) внимание.

   А защото установих, че наистина, наистина - по глупашки наивно, почти идеалистично - ми пука в каква страна ще живеят внуците ми. Това е, по-силно е от мен. И се чувствам едва ли не като бяла врана, че се боря за нормален живот, за достойно отношение към мен и близките ми и въобще всички от страна на институции, извършители на държавни и частни услуги и т.н. Какъв парадокс, а? За изискване на нещо толкова обичайно да се чувствам така неразбрано!? / Както го беше казал много добре Калин Руменов тук: "Понеже в логиката трябва да има рационалност и защото правилата са единственият възможен балкански пънк. Там, където пънкарията е начин на живот, а не бунт срещу начина на живот – протестът и различността са в спазването на законите. Малко е объркано, но на Балканите включително и пънкът е малко объркан." Много яко, а?/  (More)

[НОВОТО НИ ОБРАЗОВАНИЕ ] 07 December, 2010 15:12

    Не се заблуждавайте от смешно звучащата абревиатура ПИСА. Общо взето ПИСА-та (Програма за международно оценяване на учениците), е писала на днешните ни ученици в 7-8ми клас  двойка. И то не просто за знания, ами и за умения за четивност, колкото и да ми е трудно да го възприема това. Особено ми е трудно да го възприема на фона на непрекъснато четящата ми 7 годишна дъщеря, която прочете две различни издания на Мечо Пух (второто - заради по-добрия превод), цитира откъси от Пипи, скоро свърши цялата (240 стр.) Артур и минимоите, взета от библиотеката  (като стигна за първи път в живота си сама до извода, че книгите са много по-добри и интересни от филмите), а в момента си е взела няколко книжки за Лили Чудото, които чете с дразнеща бързина...   (More)

[КРАТКИ МАЙЧИНСКИ ПРОБЛЯСЪЦИ ] 05 December, 2010 15:50

    Така, сега кой сме - шести декември (честит имен ден на брат ми и на всичките му адаши:). Разбира се, замотах се. Но вярвам, че още има време за бърза поръчка онлайн и сериозна надежда за навременна доставка офлайн, нали?

   Добре, хайде на работа:) Представям ви любимия си еко-био-RRR магазин Мататама.  Сега виждам, че имат дори еко детски купички, много яко:) От там съм поръчвала много неща и съм доволна от всичко, сещате се - качество, доставка, отношение... Същото важи и за другия магазин от рола ми, но за детски и бебешки дрешки и аксесоари - Kidi.bg, които дори наскоро спечелиха първо място за електронен магазин в БГ Сайт 2010, поздравления! Има за какво:) Отиваме към супер як варненски онлайн магазин за красоти и удоволствия - Decorbox, особено ме кефят стикерите за стена (не само детските, нали?) и  чантите за многократна употреба, толкова са готини, лудница...   Мъжете могат да обърнат специално внимание на гифт сертификата, нищо лично, но го предпочитаме;)   (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 02 December, 2010 14:49

  (Липсващите лекарства за онкоболните деца)

 Сърцето ми прескочи удар, когато сутринта в офиса видях плика с моето име, подпрян на монитора ми, с надписа Committee on Petitions и фразата Европейски парламент на 23 езика и 3 азбуки... Значи все пак са получили нещо от мен /въпреки че аз не получих никой от изброените от тях начини за обратна връзка/ още през... кога беше? Забравих. Стоически издържам да не разкъсам плика, но започвам с другата си работа. Е, не издържам дълго, все пак прилежно изрязвам десния край на плика и погледа ми трескаво пробягва по листа - така, така...подала съм петицията през юни, обявена е за допустима, разгледана е... после през Октомври пак... така... Заключение:

 "При пълно разбиране на загрижеността на родителите във връзка с възможно най-доброто лечение на техните деца, трябва да се посочи, че въпросите, свързани с възстановяването на разходи за определени лекарствени продукти остават до голяма степен в националните компетенции на всяка отделна държава-членка. Комисията следователно не разполага със законни правомощия да изисква от държава-членка включването на определен лекарствен продукт в позитивния лекарствен списък за целите на възстановяване на разходи."   (More)


Stop