[ПУБЛИКАЦИИ ] 29 January, 2011 03:58

   Просто няма по-подходящ ден, за да си кача тази стара статия, убедена съм. Скучно, студено, усеща се като... Днес трябваше да бъда на друг концерт и с приятели в Пловдив, а си седя вкъщи по пижама, болна като куче, кашляща и грижеща се за две болни деца... Да, няма по-подходящ ден за точно тези спомени.

 

 

 

   Публикувано през август 2010-та тук

 

 

  Да избегна отиването в Атина на фестивала EJECT беше по-трудно, отколкото да отида. Сериозно. Всички обстоятелства се навързваха като по магия и всичко водеше натам. Първо – наистина много съжалявах, че не отидох на Sonisphere в София и пропуснах една от най-любимите си групи евър, дошла ми на крака (Alice In Chains, разбира се). Второ – все ми се искаше да отида и аз на някои от местата, които мои приятели анонсираха като тяхна следваща цел. Затова, когато приятелката ми си пусна статус със сайта на фестивала, мисля, че реших в първите две минути. Трето – е, признавам, такива съвпадения са наистина рядкост – двете основни групи на фестивала бяха точно двете любими групи на мъжа ми и на мен - и то - откакто се помним. Като му го показах, той започна да заеква, каза, че това било турнето по случай 30-годишнината на Bad Religion и че едва ли повече щели да дойдат в Европа. И това беше. Човек не бива да се противи на съдбата си. Нали?  (More)

[ИСТИНАТА ЗА ...! ] 22 January, 2011 15:59

КАКВО СИ ПРЕДСТАВЯМЕ:  Е, захранването... Какво пък толкова му се страхуват на това захранване? Като е гладно бебето – ще яде. Като му предлагам хубава храна – ще яде и още как! Няма да успявам да му давам. Нали съм виждала как лапат по градинките на чист възух – и всички са едни дебелички, червенобузести, сладички... Споко, това няма да е проблем. Пък и като гледам родителите, няма начин детето ни да е злоядо. Така, ами!

А КАКВА ВСЪЩНОСТ Е ИСТИНАТА:  Майко!... Олеле, мамичко! Колкото душици има родени на белия свят, толкова претенции, вкусове и капризи има.  (More)

[НОВОТО НИ ОБРАЗОВАНИЕ ] 04 January, 2011 01:57

 

   Вчера - 3ти януари - беше обявен за национален ден за бягство от училище. Според медиите и статистиките бе обявен за провал - едва 10% отсъстващи ученици, вял бунт, мързеливци, без идея какво ще правят на този ден, освен да ходят по купони и т.н. и т.н.

    Всеки, който говори и мисли това, е безнадежден. /Съвсем отделно е типичен бг комплексар./ Без надежда за нормално бъдеще са семейството му, децата му и тези, чиито психики и животи по някакъв начин зависят от него. Съжалявам, но е така. Наистина съжалявам, защото тези хора все още наистина са много. Продължавам твърдо да вярвам, че докато не измрат всички подобни, всички, които са възпитавани и обучавани от такива и т.н., разбирате, няма надежда за страната ни. Като отдавам значение на факта, че може би никога няма да станем толкова независими и борбени като гърците например (поради вековни исторически, културни и политически отражения и разни други такива фактори). Но наистина мисля, че трябва да минат няколко поколения, за да се измени тази тъжна действителност, която ни заобикаля и с която се примиряваме всеки божи ден. По няколко пъти.  (More)


Stop