[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 15 January, 2012 00:20


  Намирам програмите на т.н. "официозни" телевизионни медии за тенденциозни, комерсиални и промиващи мозъците на масата зрители. Същото мисли и мъжът ми. Поради тази причина не ги гледаме, не се облъчваме с негативизъм от новините и въобще супер рядко попадаме на тях. И да, бг и турските сериали, всички риалити боклуци и музикални формати са престъпление срещу народа - млад и стар - и това продължавам да го мисля /както съм го мислила още през 2009-та/.

 

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 12 January, 2012 16:07


  За разлика от съвсем истинските ангелски подаръци тук, сега пак става дума за подаръци от ангелски човек, но за ръчно правени бижута и красоти. Получихме ги с една година закъснение, но какво тук значи някаква си година, която толкова бързо измина?

 

 (More)

[КНИГИ И ЧЕТЕНЕ ] 04 January, 2012 15:32


   Сигурно има много родители, които вечер преди лягане четат на или заедно с децата си. У нас това е закон. Аз нямам много търпение и нерви за това, но маниака у дома е мъжа ми. Той е от семейство с традиции в четенето и притежаването на книги, с огромна библиотека, завещана от дядо му. Той си е направил семеен печат, който педантично слага на корицата на всяка новозакупена или подарена у нас книга, описва всичко в списък на компютъра и си пази всички детски и младежки книги, които сега чете на своите деца. Та всяка вечер той чете на момичетата от едни стари и дебели тухли, сред които всички приключенски класики на Жул Верн, "Белият зъб" на Джек Лондон, Приказки от Шехерезада, разни психарии като "Белият кораб" на Михаил Лакатник и "Приключенията на Незнайко" на Н.Носов. Разбира се, много и много приказки и енциклопедии. Вярно, повечето по диагонала и доста адаптирани за възрастта им (сега са на 4 и на 8), но редовно се случва да отида да ги "разтървавам" след като съм свършила последната домакинска работа за деня, изгасила съм основните лампи и съм запалила ароматните свещи в хола. Обяснението на мъжа ми: "Ох, знам, че стана късно, но ми е толкова интересно и искам да видя какво става...". Мда. След това аз понякога се отървавам, но често съм привиквана за четене на последни две книжки за Франклин, които минавам доста бързо. После двете си четат сами в леглата - малката разглежда до откат, а голямата чете докато не отида да й изгася лампата, не особено мило.

 (More)


Stop