[ИСТИНАТА ЗА ...! ] 25 November, 2013 08:38


КАКВО СИ ПРЕДСТАВЯМЕ: Е, как какво? Има си детски градини, има си училища, децата ще си ходят и това е. Хората са го измислили далеч преди на мен да ми се наложи. А сега е още по-лесно – има си занимални, има толкова варианти и възможности, хич и няма да го мислим.

А ИСТИНАТА Е: Докато детето ходи на целодневна детска градина, родителят въобще не подозира какво ще му се стовари на главата след това. Когато детето е уж по-голямо, по-самостоятелно и по-лесно се гледа (ха-ха). Започне ли училището, започват ужасните крайни срокове, задължителното вземане на детето в точен час, който всеки ден е различен в зависимост от програмата му, разбира се. И не може да се закъснява, разбира се, учителката не бива да се задържа. Задръстване? Спешен случай? Служебен ангажимент? Моля ви, това е несериозно!

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 20 November, 2013 14:53

altЗнаех за един конкурс, обявен от Община Варна и от още шест по-големи български града - този на Фондация “Bloomberg Philanthropies”. Търси се идея, която да подобри благосъстоянието, качеството на живот в града или средата и т.н. Все ми се въртеше в главата, докато тази сутрин не се събудих да им пиша за идеята, която всъщност имам от много години.

А то 'случайно' да се окаже, че днес е последният възможен ден на конкурса, като преди това срокът е бил удължаван. А после 'случайно' да се окаже, че днес е Световния ден на детето, обявен от ООН през 1959г. /темата на предложението ми е свързана с децата/.

Хм, хм, да видим, да видим...

Ето и го и него:

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 03 November, 2013 21:37

... да спазваш българските традиции не само на думи, но и на практика;

... да отглеждаш сам продуктите, с които да направиш зимнина за цялото семейство и да се гордееш с това;

... да научиш децата си да казват вместо "мерси" - "благодаря";

... да уважаваш законите и институциите на страната си;

... да пазаруваш от кварталния магазин, където собствениците те познават;

... да събираш мълчаливо боклуците от училищния двор и да ги хвърляш в кошчето, докато не забележиш, че децата ти неусетно са започнали да правят същото;

 (More)


Stop