[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 17 October, 2014 08:23


Всъщност, денят на #BAD14 беше вчера - 16-ти октомври 2014. За първи път от пет години, откакто се включвам в инициативата, закъснявам. Вярно, само с ден, но... Може би се дължи на самата тема - неравенство? Какво значи неравенство? Винаги го е имало, има и ще го има. То е част от живота, част от божествения промисъл. Обратното е утопия, неосъществена досега теория. На практика няма и не може да има равенство. Неравенството е такова, каквото е. Въпросът е как ние се справяме с него? Според мен, ако не си затваряме очите за неравностойно поставените хора, животни, създания, общества..., вече е много добре. Дали именно затова не е избрана тази 'бодлива' тема? За повече гласност, информация и размисли по темата.

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) , ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ] 16 October, 2013 08:54


Днес е Ден на действие на блогърите от цял свят – идеята е в един ден много хора по света да пишат по една и съща важна, общочовешка тема. Целта е да се насочи вниманието, обществената енергия и действие върху тази важна тема. Инициативата е от 2007-ма година, аз лично се включвам в нея от 2009-та.

Тази година темата на #BAD13 са... човешките права. Правата на хората. Онези първични, базови права на живот, свобода, дом, право на мнение. Базови и първични, но не всички ги имат, нали? В тези „космически” две хилядни години много хора по света все още нямат тези права. Раждат се и имат основно задължения и ограничения, дължащи се на пола, страната или на религията им... Какво за правата? Нищо, правата са на страната на другия – силния, големия, богатия.

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 12 April, 2013 13:46


Скъпи приятели, уважаеми познати и пре-уважаеми непознати читатели!

 

И така, във времена на заплахи за изчезване на фейсбук, ставането на услугата платена и разни такива страшни неща ...;)

В месеца на навършване на 5 /пет!/ години от започването на този блог...

От мен, иначе запален фейсбук маниак, опасно близо до пристрастяването...

Най-после с гръм и трясък откривам официална фейсбук фен-страница на този блог!

(Боже, това направо си отговаря на поговорката "И най-умният си е малко глупав", а представете си ако не си най-умният?!)

Бъдете така добри да я харесате, а аз ще бъда така добра да се старая да ви забавлявам (основно), поучавам (по възможност тънко), възмущавам (какво пък, защо не) или каквато там е целта на цялата тази работа...

И така, заповядайте, та-дааа:


Mama Memi


Какво? Ее, добре де, благодаря!:)

 

 

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 15 October, 2012 14:11

И тази година темата на Международния ден за действие на блогърите ми харесва. Особено е подходящо за 2012-та. Леко сладникаво, донякъде преекспонирано, но подходящо и ... вярно. Силата на Ние.

Тази година е добра за "нас" в това отношение. Като се започне от най-малкото "ние" - семейството, аз, мъжа ми и децата ми, мине се през другите "ние" - колеги, съученици, съграждани, сънародници, и се стигне до глобалното "ние" - човечеството, тази година е добра. Няма да навлизам в подробности и примери. Моите са едни, вашите са други. Но всички имаме такива постижения на обединени сили. Припомнихте ли си ги? А колко още може да се направи, нали?

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 19 April, 2012 15:38

Ето какво - щом имате блог, значи той заема място, работи благодарение на сървър, който има нужда от електричество и охлаждане и по този начин все пак се отразява на околната среда, колкото и да се заблуждавате, че всичко е виртуално. Това е осъзнал Томас Холц, собственик на софтуерна фирма, но и член на Грийнпийс, и е задействал много симпатична инициатива: "Един блог - едно дърво", заедно с организацията "I plant a tree". Още за това прочетете тук и тук

 My blog has planted a pine tree.


Така че, имате блог и искате да се включите? Просто пишете по темата, после последвайте лесните инструкции от банера и хората там ще засадят дърво вместо вас и от името на блога ви. Аз си избрах вечнозелен бор. Да живей!:)


[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 11 February, 2012 15:35


  Честно казано, дълго време не можех да се ориентирам какво е това търговско споразумение против фалшифицирането, как точно се чете на български, какво би се променило и с какво ще засегне лично мен като блогър? Четох, гледах, мислих, мъчих се с правните му текстове и доникъде не стигнах... Докато накрая не попаднах тук и не стигнах до коментар номер 56, анонимен, гласящ дословно следното:                

 

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 16 October, 2011 02:27
 
   За важните неща се пише трудно, колкото по-важни са, толкова по-трудно.
   Срам ме е.
   Срам ме е колко храна изхвърлям лично аз - останала неизядена /или по-лошото – нехаресана/ от моите деца. Срам ме е колко храна изхвърляме всички ние, в света извън Африка. И го правим, въпреки че знаем. Знаем много добре, че всеки ден умират деца. Цели поколения били застрашени от изчезване. Направо като някой екзотичен животински вид, тези бедни човешки деца. И няма значение, че го знаем. В удобното си далечно съществуване го правим. Изхвърляме храна!
  И не е достатъчно, че еднократно сме изпратили малко пари тук /въпреки че е важно!/. Не е достатъчно да мислим за това, да го знаем. Както за всяко нещо, трябва да действаме. Да изградим навици, да научим децата си, да говорим между нас си, хората. Да не забравяме, да действаме!
   За да можем след днес да си кажем поне: This crisis isn’t over …yet.
 
 
   ПП. Писала съм и за BAD 2009: Климат и BAD 2010: Вода.
 
 
[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 01 November, 2010 13:23

 

   Съвсем предвидимо се присъединих към блогърската инициатива на Издателска къща ЛИК, като предвидимо си избрах манипулаторска книга и още по-предвидимо се забавих доволно с коментара си. Но днес, в деня на Народните будители,  ми се струва съвсем подходящо да се издължа морално на издателството. Ето я и моята шарена красавица:

 

 

 Посланията. Комуникационните умения

 (More)
[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 15 October, 2010 02:09

   Еей, добре че е Блогосферата на Az.jenata и по-специално Жюстин, че да се светвам и аз за всички хитри и хубави неща, в които може да се включва един блогър. Blog Action Day 2010? Че как без мен! Регистрирах се, подписах петицията и сега слагам линк.

   Жюстин наистина е приложила интересни факти, свързани с темата за тази година - водата. Хм хм... Гадост. 1500 литра вода за производството на всяка шъртка? WTF?? Егати разхищаващите животни, дето сме...

 (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 26 August, 2010 08:53

  

   Бях виждала/срещала Уникалната Рос при добра (все още само виртуална, егати!)  приятелка. Един ден тя ни призова да гласуваме в конкурс, в който Роси участваше. Аз по принцип само това чакам - падам си по всякакви конкурси, често участвам и нерядко печеля:) Така че, веднага се метнах да гласувам за интересните нещица на Роси, съвестно и систематично - почти всеки ден. Когато видях при нея поста й за това, че ще даде награда - лично направен от нея ангел -  нещата ми се сториха предопределени (напоследък го забелязвам лесно). Въпреки това много се изненадах, когато тя - по някаква безумно сложна схема - избра точно моя коментар за печеливш. Предопределени, помните ли? 

 (More)
[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 18 May, 2010 14:57

   

   По принцип не се ориентирам особено добре в блогърските игри, не се и вписвам особено добре в блогърските групи и общества. Пък и, съгласете се, игрите и в двата поканили ме блога, се казват по подобен начин, а условията са съвсем различни. Ласкателно, но и доста объркващо:) Затова, елегантно ще се измъкна и ще се опитам да комбинирам условия и послесловия, пък да видим какво ще стане. Накратко - ще напиша каквото аз си реша, хаха.

    {BTW, извинявайте за забавянето, бамбини. Тук мога да изтъкна няколко основателни причини и две-три поговорки, но истината ще си остане една - аз наистина съм много важна!}.  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 02 February, 2010 23:59

     Включвам се на опашката на карнавала по покана на Бу.

     Мога да бъда много кратка, като кажа, че е защото жените можем всичко.

    Обаче, понеже знам, че няма да сте доволни, мога и да бъда по-многословна.  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 23 January, 2010 21:49

   

    Слагам поста си в тази категория, понеже реших и аз колебливо да се включа в редицата изтъкнати блогъри-пекари. Редицата води Василена, разбира се, с нейните идеални домашно печени хлябове и психарски тънкости като квас и спондж /не питайте!/; продължава с Деница,  нейните четиричасови пекарски бисквитени маратони и чудни карлсончета; тук е и вълшебницата simplyblue, която е повече по тортите; а, ето я дори и многоръката Бу... Да не споменвам Astilar, която е сръчна и за вкусотии, и за красоти.

    Хм, дразнеща редица, нали!  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 29 November, 2009 21:47

 

     Нашата българо-новозеландска връзка, Деничка-хубавичка, има страхотна идея в помощ на хората, които нямат свои деца, но трябва да купуват подаръци за близки такива. Тя вече е постнала своите предложения, дори го е направила и още един път, има гост-предложители, както и е поканила някои от нас, останалите блогАри, да се включим. 

     Супер, отзовавам се веднага с неща, които бих се зарадвала да получат моите деца. За щастие, повечето вече ги имаме и снимките са от личния ни фонд.  (More)

[ЗАЩОТО СМЕ БЛОГЪРИ :-) ] 15 October, 2009 09:46

 

   Ето какво пише любимият ми Друнвало Мелхизедек* по повод климата днес:

   „Тук ще разгледаме само четири или пет от проблемите на Земята, макар че в момента се разиграват много различни сценарии. Ако дори само в един от тези сценарии нещо се обърка, всичко живо на Земята ще загине окончателно. Днес всички те са на ръба – въпросът е само кой от тях ще поддаде пръв. И ако само една от системите изчезне, всички останали ще я последват и на Земята повече няма да има човечество. Това ще бъде нашият край и ние ще свършим като Марс или като динозаврите. Не много отдавна, в началото на ХХ век, на Земята е имало 30 милиона живи организми – 30 милиона различни форми на живот. През 1995г бяха останали 15 милиона. За да се създадат тези живи форми, са били необходими милиарди години и само за няколко мига – някакви си сто години – половината от живите същества на нашата мила планета изчезнаха. Сега на различни места в света измират по 30 в секунда.  (More)


Stop