[ПРЕДИ И СЛЕД ] 13 February, 2014 13:37

Към "Преди и след # 3"


Или как животът става по-добър и от малките неща


В коридора на детския и средношколски отдел на варненската библиотека има едни шкафчета с надпис "Книги за вас, които можете да не връщате". Много мило. Не сме вземали, затова пък днес оставихме десетина книги. Не са в най-доброто си състояние, но пък са за вас и можете да не ги връщате:) Надявам се да се харесат...

 

 (More)

[ПРЕДИ И СЛЕД ] 26 April, 2013 14:17

Към "Преди и след # 2"

 

 Или как животът става по-добър и от малките неща


Винаги имаме избор. Дали да сме морални или не, дали да гласуваме или не, дали да се обидим на някого за нещо или не. Имаме избор и за по-простички неща. Като това дали всеки ден да гледаме грозна гледка пред входната си врата или не. Ние направихме своя избор и избрахме да разкрасим дървото пред нашата кооперация. Така че когато погледът ни попада там по няколко пъти на ден, гледката да ни радва и обогатява, вместо отвращава.

Колкото и дребно нещо да е, целият процес - от замисъла, през  купуването на пръстта и цветята, до изпълнението - много ни развълнува и зарадва. А наслаждението на резултата е учудващо голямо за такава дреболия:)

 (More)

[ПРЕДИ И СЛЕД ] 11 April, 2013 15:18

Към "Преди и След # 1"

 


Или как животът става по-добър и от малките неща


Тази метаморфоза протече в рамките на два дена миналата есен в двора ни на село.

Има ли нужда от коментар?;)

 

 (More)

[ПРЕДИ И СЛЕД ] 08 April, 2013 13:18

Или как животът става по-добър и от малките неща


Започвам новата категория с тези поетични кадри, направени по време на априлската ни ваканция тази година - в полите на прекрасния Балкан, в хубавите околности на град Елена, в китното село Чакали, заобградена от пълноводната по това време Костенска река има една чудна полянка, вече обсипана с дребни цветя, огласяна от чудни птичи гласове и тук-таме прехвърчащи първи пчели. Поезия, а? :)

И така, в един момент букетът бе в ръчичките на децата, а в следващия... във въздуха.

 

 (More)


Stop