[ХОРА, ДОСТОЙНИ ЗА УВАЖЕНИЕ ] 05 January, 2017 12:46

Напусна ни бай Георги - Георги Хаджитинев - емблематичен и непримирим варненец, достоен наследник на рода на Г. С. Раковски, буден и активен до последно!

За първи път забелязах бай Георги по време на Големите протести във Варна и страната през 2013-та година. Довели до много промени и сътресения – смяна на дългогодишния кмет на Варна Кирил Йорданов, обявяване на Ден на национален траур в чест на Пламен Горанов, дори оставка на действащото тогава правителство...

Бай Георги, както му викаха всички, стоеше ненатрапчиво някъде встрани, но винаги с големия си плакат против Групировката, омотала града и дори страната ни в отровната си паяжина. И винаги с българското знаме. Винаги там, всеки ден. Все пак, без да иска, се прочу по време на тези протести. Защото млади агресивни мъже започнаха да му късат плаката, както си върви. Редовно, почти всеки ден му го разкъсваха и унищожаваха, а той се появяваше на следващия ден с нов плакат. Стигна се дотам да вървим около него и да го пазим – него и плаката му, който толкова биеше на очи и явно толкова дразнеше.

 (More)

[ХОРА, ДОСТОЙНИ ЗА УВАЖЕНИЕ ] 13 March, 2013 10:12

От навлизането в зрялата си възраст съм много граждански активна. Не понасям мазната политическа класа ("Откак свят светува, все мазният отгоре плува"! - Радой Ралин), не понасям мошениците, измамниците, разните му "елитни" групи от рода на масоните, разните му престъпни, маскирани като икономически, групировки и - бъдейки цял живот варненка - особено много мразя ТИМ. Разбира се, не заради самото мразене. Аз просто искам ... справедливост. Справедливост за всички. Знам, че е наивно, но това е, което искам.

Наблюдавам темата отдавна, общувам с единодушници, участвам активно през годините в протести против нещата, които не одобрявам и про нещата, които предлагам вместо тях. Затова съм в състояние да направя разликата от преди Големите протести на 2013-та и след тях. Това, което мога да кажа с няколко думи е, че хората вече не ги е страх. Не ги е страх да изразяват мнението си, да носят плакати и да споделят статии против ТИМ, не ги е страх да защитават активно правото си на свободен, богат и достоен живот. Промяната е особено видима във Варна. Но цената... цената...

 (More)


Stop