Нашата българо-новозеландска връзка, Деничка-хубавичка, има страхотна идея в помощ на хората, които нямат свои деца, но трябва да купуват подаръци за близки такива. Тя вече е постнала своите предложения, дори го е направила и още един път, има гост-предложители, както и е поканила някои от нас, останалите блогАри, да се включим. 

     Супер, отзовавам се веднага с неща, които бих се зарадвала да получат моите деца. За щастие, повечето вече ги имаме и снимките са от личния ни фонд.

     Разбира се, и тук (както е с повечето неща от живота) има уловка - подходящите подаръци според родителите рядко съвпадат с желаните подаръци според децата. Е, моето предложение е следното. Подарете един основен - хубав, полезен, сериозен - подарък. Добре, а после може да добавите някоя дребна, модерна, безсмислена глупост, за да зарадвате наистина детето.Това е лесно - ако знаете пола и годините му - просто попитайте продавача в магазина за играчки и готово. 

    Ок, ето я моята пъстра галерия:

1. Книжки - абсолютният ми бестселър на всички времена. За най-мъничките са хубави онези меките с висящи, звънтящи и шумолящи странички, или другите - с твърди корици и  блестящи акценти. За по-големите вече има значение съдържанието, а много любими са ми книжките-пъзели. Те са красиви, занимателни, често образователни, използват се от всички деца в семейството на даден етап и въобще са много полезен подарък.

2. Дървени играчки - колкото повече, толкова повече! Несравнимо по-добри и красиви от всички останали. Хубавото е, че има почти толкова голям избор, колкото и пластмасовите, а най-ценни са правените на ръка. Като тази зелена картина на снимката - тя е дялкана и рисувана от Етърска майстор-резбарка и винаги, като я погледна, ме радва!

 


 

3. Закачалка за стена - абсолютна красота! Може да се разглежда като добавка към дървените играчки, а в тази категория спадат също и дървените метри за стена, както и любимите ми - дървени дръжки за гардероб. Настроение и практичност в едно. Яко!

 


 

4. Играчки за домашен куклен театър - симпатични са и много радват децата. Когато са две или повече, дори нямат нужда от истински кукловод, а си играят с тях сами и много се смеят. 

 


 

5. Възглавница-книжка - супер е, успокоява ревящо бебе за секунди, става за гушкане, разглеждане, четене и лягане. Не на последно място - красива е за декорация и цветен акцент в стаята.

 

 

6. Детски саксии - о, как ги обичам! Децата едва ли ги забелязват особено, но за мен са задължителни. Все пак  нека са не много големи цветя (всички знаем защо), но придават раздвижен и жив вид на детската част от жилището.

 


 

7. Фенерче - ето тук се пресичат родителските представи за полезно, с детските представи за забавно! Обожават да си играят с фенерчетата, да изгасят лампите, да се завиват с тях под юргана, да ги насочват към тавана и да следят светлото кръгче. Абсолютен фаворит!:) То е ясно, че всяко дете трябва да има свое, (за да) няма спор! 

 


 

8. Велосипедна каска - също одобрявана от родителите, а и смятана за готска от децата. Удобен подарък за измъкване и в двата случая: ако детето има колело (тогава е ясно), или ако няма (вие сега му подарявате каска, а мама и тати - ми, колело!)

 

 

 

9. Абонамент за любимо списание - ще зарадва детето и финансово ще облекчи родителите. Тук обаче се пита - както за името на списанието, така и за най-удобния адрес за получаване, който не винаги съвпада с този, на който живее семейството.   

     Ами, на първо мислене - това е. Сега сте вие и успех на всички, както казва Деничка:)