ИСТИНАТА ЗА… ДОСАДНИТЕ МАЙКИ

          

КАКВО СИ ПРЕДСТАВЯМЕ: Като заговоря за бебето си всички ще ме слушат в захлас и няма да ме оставят буквално да спра! Тооолкова ще им е интересно… Е  вярно, на мен не ми е чак толкова интересно, като ми говорят сега за други бебета. Но все пак ще става дума за МОЕТО бебе! Кой няма да иска да знае всичко за него? Всяко дребно нещо, което е направило, всяко мигване, всяка усмивка! Всяко оригване!!!   

А КАКВА ВСЪЩНОСТ Е ИСТИНАТА:  Има много типове и МНОГО досадни майки!! Лошото е, че не се усещат или просто не им пука:).  Ето няколко характерни дразнещи типа майки:

I тип : Такива, които не говорят за нищо друго освен бебетата и децата си. Хахахаха! Признавам, че е страшно съблазнително! Всяка майка наистина може да говори в реално време – с часове – за бебето си. Особено младичките такива, които не са имали време за кариера, социален кръг, други занимания освен бебето – така то наистина им става основна тема за разговор и гордост…

Но, помислете си на вас как ще ви е, ако попитате някой приятел от учтивост – например финансов анализатор – как е работата му. Ако започне да ви говори с увлечение и маниакална страст за борсови индекси, валутни нива, фондови показатели, консолидирани печалби и да се залива от смях на вицове за брокери, които за вас са, меко казано, неразбираеми?? И на него това му е ежедневието, там влага много усилия, чувства и надежди, нали? Ето така се чувстват хората без деца, които невинно ви питат как са вашите и биват заливани от безинтересна и ненужна за тях информация… Ужасно дразнещи са и клишетата съкровище, слънчице, сърчице, пухче и т.н. (Добре де, и аз казвам на моите понякога така, какво да направя, като са истински съкровища, хахаха…Но ще го призная пред хора само след мъчения!)

II тип: Майките с „милия” навик да говорят на НИЕ… Ббрр, настръхвам!

„НИЕ не сме Сашко, ние сме Алекс!” – ами радвам се за вас, ние пък сме Криси и Милена, но не страдаме от раздвоение на личността…

„НИЕ днес сме много непослушни, но поне си изядохме всичкото пюре за обяд!” – горкият ви татко… Да се оправя с двама непослушни и …слабоумни!

„НИЕ отдавна спим” –Определено!

„НИЕ днес напълнихме пелената цели 3 пъти!” – Това по-добре да го оставя без коментар, нали?!#&*@!!!


             
Ужасно е, детинско и дразнещо. Моля ви, имайте малко съзнание и не говорете толкова инфантилно. Имате още доста годинки, докато това пак ви бъде позволено, хахаха…


 

III тип: Безотговорните майки с колички навън. Тези, които се разхождат по две, че и по три с количките си по уличните платна… Тези, които не се съобразяват с правилата за движение по пътищата и не се оглеждат особено… Тези, които не вървят с количките по тротоарите, пък били те и малко неравни… Които бутат количките си по вело-алеите, които не минават през подлези… Моля ви! Не говорим за удобство и предпочитания. Говорим за реалната безопасност и дори за живота на нашите деца! (Ще ви е трудно да разберете, затова дори не споменавам опасността за останалите невинни участници в ситуацията…)

IV тип: Които натякват на хората без деца. И вие ще дойдете в моето положение, и вие ще видите хубаво ли е от работа веднага вкъщи. Няма да ми се размотавате по заведения след работа, почакайте и ще видите… Добре, защо? Нас някой насила ли ни е карал да правим деца? Защо е нужно да ги използваме за оправдание или като инструмент? Вярно, по-ограничаващо е, но е и много хубаво, весело и емоционално. Може и трябва да намираме време за всичко, дори за бързо питие с колеги след работа. (Хм… Добре де, от утре и аз започвам да търся 🙂

Схванахте идеята ми, нали?:)))

И ВСЕ ПАК? И все пак има една благодатна публика, на която можеш да обновяваш информацията за бебето на всеки час – бабите и дядовците! Те са дори в по-голяма степен обсебени от внучето и попиват с благодарност всяка думичка за дребния субект. Понякога искрено се интересуват някои приятели, също и други майки (не се подлъгвайте – главно, за да сравнят колко по-добре се справя тяхното отроче в сравнение с вашето), но моят съвет е – отговаряйте като питат за децата с едно изречение: „ Добре са, беснеят както винаги!”, „ Малко са болни, но ще се оправят като кученца”, „ Оо, те са най-добре от всички, питайте ние как сме” и други подобни. Повярвайте, това е всичко, което хората искат да чуят!