КМП # 24 – Ентусиастите

 

  Напоследък ми прави впечатление превръщането в тенденция с разни задачи и каузи да се занимават някакви супер ентусиазирани, цъфтящи и не стъпващи по земята хора. Случва ми се да пиша на някой с предложение за помощ или съдействие и да ме засипят с енергични, положителни и ентусиазирани писма, изобилстващи от “Привеееет….:)))”, “Благодаряяяя…:)))”, и изрази като: “Поздрави и усмивки с коренчетааааа…..:))))”, от които саркастичната ми душа се гърчи от ужас. Вярно, че някои от тях са в чужбина, където по принцип всички стават почти непоносимо оптимистични, но дори и от Варна ми пишат: “Писмото ми е малко хаотично май, но ще ми простиш, преди второто кафе съм блондинка по душа и акъл отвсякъде ;-)))))) Вълнуващ и ползотворен уикенд ти пожелавам!!”  

  И все пак, хората са наистина отдадени и вършат работата, с която са се захванали напълно доброволно. Абсолютно достойни и открити са. И докато ние – куул скептиците, видите ли – само се цупим и от време на време попържаме я политиците, я невъзможната бг ситуация, я несправедливата си съдба, те действат. Без комплекси, без обиждане, без отказване.

  Така че – не вярвам от мен да видите чак “цеееелууувкиииии и вълшебеееен дееееен” – но ще продължавам да опитвам да се заразявам от ентусиазма и положителните им вибрации. Пък дано се разпростре повече в милата ни татковина. Иначе…

 

 

  П.П. Извинявам се, ако авторите на цитатите се открият в текста ми и това не им допадне. Обаче аз ги давам за пример, определено. Нещата, с които някои от тях се занимават наистина си заслужават. Можете да ги видите тук и тук.