КМП # 32 – Забавното лятно четене

 

  Ей, четене, че четене! Ай стига, лято е, на морето сме! Човек наистина би си помислил, че – предвид че пиша доста често за детското четене, библиотеки, книжарници и книжки – сме някакви книжни плъхове, дето слънце не виждат. Мне, не съвсем. Беснеем по два пъти на ден с колела в Морската градина, по кортове, плажове и площадки. Но в най-горещите часове сме у дома на климатик и с книжка в ръка:) 

  Та, днес нямаше как да пропуснем гостуването във Варна на “Забавното лятно четене” – инициативата на Az-deteto.com и Столична библиотека за насърчаване на детското лятно четене. Екипът връчи почетна грамота за заслуги към децата на постановката на варненския театър “Бремен”, показа чудесния си електронен читателски дневник с картинки на задължителните книжки по класове, раздаде значки “Посланик на четенето” на заслужили деятели /:)/, пяхме и се смяхме…

 

alt
Стоян Радев (режисьор на “Бремен”), Елица Матеева и Жюстин Томс (Аз-медия)

 

  Разбира се, Криса Коконата бе веднага надлежно регистрирана и картотекирана. Получи в подарък вълшебната шапка на Нейно Превъзходителство посланик на четенето Матеевна, върна прочетените книжки на библиотеката, взе си три нови (от списъка) и се прибра да чете:)

 

alt

 

 

  Приятно и забавно лятно четене и на вас!