Не! на шистовия газ или как “медиите” не сътворяват реалност


  Намирам програмите на т.н. “официозни” телевизионни медии за тенденциозни, комерсиални и промиващи мозъците на масата зрители. Същото мисли и мъжът ми. Поради тази причина не ги гледаме, не се облъчваме с негативизъм от новините и въобще супер рядко попадаме на тях. И да, бг и турските сериали, всички риалити боклуци и музикални формати са престъпление срещу народа – млад и стар – и това продължавам да го мисля /както съм го мислила още през 2009-та/.

 

Така или иначе, у нас се гледат само детски и спорт, а аз си гледам… компютъра:)


alt


  Но след 14-януарските протести против шистовия газ в 12 града в страната и няколко извън нея, вече определено мога да кажа, че т.н. ни “официози”, които за съжаление все още се гледат и влияят масово, в моите очи вече са и жалки. Нещо повече – те са безпомощни. Не само, че намалиха тенденциозно броя на протестиращите, манипулираха информация и сгъчиха репортажчетата си от протестите в няколко секунди, ами и в късните новини въобще не ги споменаха. Само че, както гласи един сполучлив коментар във фейсбук: “В крайна сметка важното е онова, което го имаше днес. Медии, власт, всичко е преходно. Дано най-сетне сме се ядосали достатъчно и да е трайно…” /автор на цитата: Dessislava Dimitrova/. Така е! Дано!


alt

 


  Така че, както има една приказка – Go frack yoursale!

 

ПП. Хубав пост и страхотни снимки по темата и от .Точица

ППП. Разбира се, приблизително същото се случи и на 11-февруарските протести против АКТА (разбрах го, въпреки че този път не се минах да гледам новини)