Blog Action Day 2012 – Силата на Ние (Power of We)

И тази година темата на Международния ден за действие на блогърите ми харесва. Особено е подходящо за 2012-та. Леко сладникаво, донякъде преекспонирано, но подходящо и … вярно. Силата на Ние.

Тази година е добра за “нас” в това отношение. Като се започне от най-малкото “ние” – семейството, аз, мъжа ми и децата ми, мине се през другите “ние” – колеги, съученици, съграждани, сънародници, и се стигне до глобалното “ние” – човечеството, тази година е добра. Няма да навлизам в подробности и примери. Моите са едни, вашите са други. Но всички имаме такива постижения на обединени сили. Припомнихте ли си ги? А колко още може да се направи, нали?


alt

Деца рисуват на огромно общо платно, 1 юни 2012г, Варна


Когато сме заедно се създава невероятна колективна енергия, сякаш подкрепяна от светли същества. Особено когато творим, спортуваме или защитаваме добра и справедлива кауза. Заедно. Дали децата ще рисуват, ще пеят заедно в хор, дали възрастни и деца от няколко класа ще карат заедно колела, мъже ще се събират да играят футбол след работа или ще се виждаме пред сцената на рок концерт – всичко това прави по-добър света.

Не ми се иска да наблягам на протести, демонстрации или бойкоти. Все повече не вярвам в резултатите им, въпреки че “Силата на Ние” и при тях се усеща особено осезаемо. Не вярвам и в крайности. Както е казал Петър Дънов: “Не чакай света да се оправи, а ти се оправи”.  А ако го направим всички?

 

Силата на Ние. Ние сме сила. Сила за добро. За все по-добро:)


Blog Action Day 2012, днес! /Не е късно за включване/